De geëmailleerde mestsilo’s van Harvestore zijn te herkennen aan de blauwe kleur. Naast de groene silo’s van Paques en de bruine silo’s van JOZ, zijn hier duizenden silo’s van gebouwd door de jaren heen. Met een betonnen vloer en een aangestorte betonnen rand tegen de onderste ring, zijn deze silo’s geschikt voor jarenlang gebruik. Jaren terug werden de kleine lage betonsilo’s grotendeels vervangen door deze stalen mestsilo’s.

Echter, doordat de mest rechtstreeks in aanraking komt met de geëmailleerde platen, zijn ze op den duur vatbaar voor roest. Vaak zien we na een jaar of 20 a 30 dat de eerste gaten verschijnen op/in de platen en dat er reparatie of vervanging nodig is. PAS Mestopslagsystemen heeft de expertise en ervaring voor alle werkzaamheden omtrent de Harvestore mestsilo in huis. Wij leveren nog steeds de originele platen en kunnen uw silo wederom bruikbaar maken.

Reparen Harvestore mestsilo

Of het de moeite waard is om uw Harvestore silo te repareren, dat moeten wij bekijken. Doordat wij deze silo’s ook jarenlang hebben gebouwd, weten we van de hoed en de rand. Vaak begint het met een kleine inspectie van buitenaf. Hier kunnen wij beoordelen wat de staat van de silo is. Valt de schade mee, dan kunnen we ter plekke het e.e.a. repareren. En in de andere gevallen moet de silo leeg en inspecteren wij deze van binnenuit (KIWA gekeurd).

Als de silo opgeknapt moet worden, reinigen wij deze met hogedruk en verwijderen wij de kit aan de binnenzijde van de silo. Alle roest wordt verholpen en verwijderd end e silo wordt opnieuw in de kit gezet. Met een nieuwe keuring, kunt u weer jaren vooruit.

Gewoonweg leegmaken en een zak er in, is de moeite niet waard. De silo roest een keer zo snel door. Indien u verder wilt met de silo, zal deze eerst moeten worden opgeknapt. Een zak erin kan altijd en zal de levensduur (na het opknappen) natuurlijk wel verlengen.

 

Vervangen Harvestore mestsilo

Het kan natuurlijk ook zo zijn, dan de silo echt z’n beste tijd gehad heeft. Dit, plus het feit dat u wellicht iets meer opslag wilt hebben, kan er voor zorgen dat de silo moet worden vervangen. Het verwijderen van de silo is zo gedaan. Een kraan knipt de volledige silo weg en u kunt deze als ‘oud ijzer’ afvoeren. Op de bestaande betonvloer kunnen wij een nieuwe betonnen mestsilo opbouwen met dezelfde diameter (eventueel hoger) of er wordt een stuk vloer bij aangestort om zo een grotere silo te realiseren.


Bestaande vloer 

In dit eerste geval gebruiken we een stuk silorand als kim. De silo komt binnen de bestaande diameter en met de oude silorand worden de elementen aangestort met beton. De silo wordt iets kleiner, maar hoger om zo meer kuubs te realiseren.

Bestaande vloer en diameter
Ook is het mogelijk om op de bestaande vloer, in dezelfde diameter een betonnen mestsilo te bouwen. In dit geval kunnen wij wellicht de huidige spankap (afhankelijk van de staat) hergebruiken. Afhankelijk van de diameter, zal er wellicht een klein stukje moeten worden aangestort om een nieuwe kim rondom de silo te maken.

Bestaande vloer vergroten
Uiteraard kan de bestaande vloer ook worden vergroot om zowel in de diameter, als in de hoogte meer kuubs te realiseren.

 

Meer informatie over de Harvestore mestsilo

Wilt u meer informatie over het repareren van stalen mestsilo’s van Harvestore en de mogelijkheden van PAS mestopslagsystemen?

  • Bel met  0512-582058 met één van onze deskundige adviseurs
  • Of bel rechtstreeks met één van onze vertegenwoordigers Berend Jan Woltinge (06-13353506) of Jaap Veenstra (06-22495136)
  • Vul ons contactformulier in (om een informatie aan te vragen)
  • Vraag een vrijblijvende offerte aan