De meeste stalen (staal geëmailleerde) silo’s zijn er slecht aan toe. De oudere silo’s vertonen roest, slijtage en gescheurde kitnaden. Vaak is ook de hoeklijn (stalen rand boven in de silo) er slecht aan toe. Dit veroorzaakt dat een dergelijke silo niet meer goedgekeurd kan worden en dus niet meer gebruikt mag worden voor mestopslag. Om een dergelijke silo gekeurd te krijgen is er vaak onderhoud nodig. Dit kan PAS Mestopslagsystemen voor u verzorgen. Kijk hiervoor bij reparatie en onderhoud. Als de kosten voor het onderhoud dusdanig hoog zijn en het niet meer loont om hier in te investeren of de silo te klein wordt voor de benodigde opslag, dan kunt u er ook voor kiezen de bestaande mestsilo silo te vervangen.

PAS Mestopslagsystemen is gespecialiseerd in het repareren en vervangen van de originele Harvestore mestsilo’s, Paques mestsilo’s en JOZ mestsilo’s.

De prefab elementen van de Appel betonsilo zijn uitermate geschikt om de bestaande kap opnieuw te gebruiken. Door de smallere elementen dan overige betonnen silo’s, kan de silo in elke willekeurige diameter weer op maat op de bestaande vloer worden gezet. 

Stalen mestsilo vervangen

In dit geval wordt de stalen silo verwijderd en vervangen door een betonnen mestsilo. Op de bestaande vloer met dezelfde diameter (om eventueel de kap te hergebruiken), of de silovloer wordt vergroot met aangestort beton en u kunt een grotere betonnen mestsilo laten plaatsen. In veel gevallen kunnen de bestaande onderdelen zoals het afnamestation, leidingwerk gewoon opnieuw gebruikt worden.

 

MEER INFORMATIE OVER BETONSILO’S

Wilt u meer informatie over de betonsilo’s en mogelijkheden van PAS mestopslagsystemen?

AANSTORTEN EN VERGROTEN BESTAANDE VLOER