Armatec Wormpompen

Een wormpomp wordt vaak gebruikt in situaties waar behoefte is aan een continue en/of geringe capaciteit. Bijvoorbeeld het voeden van een mestscheider. Met een wormpomp is dit perfect stuurbaar. Tevens kunnen deze pompen een enorm hoge werkdruk opbouwen.

De ‘worm’ draait in een rvs met rubber bekleed huis en duwt de mest weg. Het grootste voordeel hiervan, is dat de pomp continue dezelfde hoeveelheid mest wegduwt en geen capaciteitsverlies heeft.

Wormpompen zijn verdringerpompen die een langere levensduur hebben dan lobbenpompen. Zeer geschikt voor plaatsen waar zeer regelmatig verpompt wordt zoals bij mestscheiders en vergisters. Het Armatec programma heeft pompen met diverse materialen zodat ook agressieve stoffen verpompt kunnen worden of vaste stoffen vermengen met vloeistoffen.

Dit betekent dat het te verpompen medium zal bepalen welke pomponderdelen gecombineerd moeten worden voor het gewenste resultaat. Voor de meest uiteenlopende vloeistoffen staan een veelvoud van combinaties van onderdelen ter beschikking.

Armatec N model

De wormpompen van het N-type, zijn hoogwaardige en robuuste pompen, die gekenmerkt worden door de volgende eigenschappen.

 • groot gedimensioneerde zuigkamer
 • tot 5 aanzuigkoppelingen mogelijk
 • overgedimensioneerde lagerstoel
 • Aandrijfas met koppeling
 • Inzet van standaard e-motoren, voor eenvoudige montage
 • Opgebouwd op een stevige baseplate

Armatec NF model

De wormpompen van het NF-type, zijn compact uitgevoerde en budgetvriendelijke pompen. Dit type kan ook zonder baseplate geplaatst worden, waardoor de installatie eenvoudig kan worden uitgevoerd. Bij volumes tot 30m3/uur is dit type een goed alternatief voor het N-type. De aandrijfmotor is in deze uitvoering rechtstreeks aan de wormpomp bevestigd met een tussenflens.

Eigenschappen van dit NF-type zijn:

 • compacte bouwgrootte
 • 3 – 24 bar
 • 4 – 360 m3/uur
 • Rotor: leverbaar als hol- of volrotor in staal / rvs (V2A / V4A) en gehard, afhankelijk van de toepassing
 • Verschillende koppelingsvormen, mede afhankelijk van de toepassing
 • Dubbele mechanische seal
 • Stator in verschillende elastomeren leverbaar (NBR, EPDM, PTFE, PU, CSM), met / zonder nastelbare behuizing
 • Geen speciaal gereedschap nodig voor montage en demontage.

Armatec ISP model met aftakasaandrijving

De wormpompen van het ISP-type, zijn speciaal ontworpen voor gebruik in agrarische toepassingen en zijn voorzien van een PTO op 540 toeren.

De pomp is opgebouwd voor een druk van 6 bar maximaal. Afhankelijk van de situatie op locatie is voor een nieuwe pomp een volume van 360 m³/uur haalbaar.

Nastelbare statoren

Voor alle toepassingen, waar een stator in een elastomeer uitvoering ingezet kan worden, kan een nastelbare stator worden geleverd. Deze zijn in 1 – 4 traps uitvoering leverbaar en verhogen de standtijd aanzienlijk.

In het geval van capaciteitsverlies kunt u deze stator traploos over een groot bereik nastellen, waardoor de levensduur van de stator met een factor 4 tot 6 verlengd kan worden. De speciale uitvoering van de nastelbare behuizing zorgt voor een gelijkmatige radiale aanspanning en een volledige afdichting.

Droogloopbeveiliging

Wij adviseren om deze wormpompen standaard te voorzien van een fabrieksmatig ingebouwde droogloopbeveiliging. In veel situaties werkt de pomp zonder continu toezicht en de pomp zou beschadigd kunnen raken door drooglopen. Met deze uitbreiding voorkomt u uitval en bespaart u op hoge en ongewenste reparatiekosten.