Een drijfdek is een goedkope afdekking voor elk type silo

De ideale en goedkope afdekking voor ieder type silo! Wettelijk moet een mestopslagsysteem worden afgedekt. Een drijfdek kan op (bijna) elk type silo, zowel nieuw als bestaand.

Het grootste voordeel van een drijfdek is dat er geen enkele belasting op de silo wand komt. Een drijfdek is goedkoop, maar vraagt wel iets meer aandacht en onderhoud. Het water moet bijvoorbeeld wel afgepompt worden.

Afmetingen en mogelijkheden

Het drijfdek is in alle mogelijke maten en diameters verkrijgbaar en is daardoor geschikt voor elk type silo.

Het drijfdek is gemaakt van versterkt (niet rekbaar) PVC van 900 gr/m2. Op zowel nieuwe als ook bestaande silo’s kan de kap prima geplaatst worden.

Het drijfdek kan worden voorzien van mixluiken om de silo te laten mixen op legen (met de zuigarm). Het drijfdek heeft een garantieperiode van 5 jaar en is voor 10 jaar (na plaatsing) goedgekeurd conform KIWA.

Kenmerken drijfdek

  • Lage investering en eenvoudig te plaatsen
  • PVC folie (KIWA) versterkt 850gr./m²
  • PE Buizendrijvers met ontluchters
  • PE mixluik(en)

De folie is om de geheel verlijmde PVC drukbuis 160 mm gespannen door middel van ingeslagen ringen achter een koord en RVS karabijn-haken met 25 mm band en RVS ratels.

  • Geschikt voor alle vloeistoffen
  • Minder last van wind
  • Afdekking volgens BRM- BRL en HBRM voorschriften

Drijfdek: montage

Een drijfdek kan in de silo of buiten de silo worden gemonteerd. Wanneer het drijfkleed binnenin de silo wordt gemonteerd, dient de silo leeg en schoon te zijn.

Het drijfkleed is een zeil van PVC versterkte folie (900gr/m²) waar een slagvaste PVC buis van Ø 160mm wordt op gemonteerd. Gebogen in de diameter van de silo. Vervolgens wordt het kleed om deze buis teruggespannen en op spanning gezet door RVS karabijnhaken, band en RVS ratels. De drijvers en eventueel het mixluik worden van bovenaf ingesneden en met strippen/schroeven aan het kleed vastgezet.

Indien wij ervoor kiezen een drijfkleed buiten de silo te monteren, wordt deze met behulp van een (tele)kraan in de silo gehesen. Het grootste voordeel hiervan is dat de silo niet leeg hoeft te zijn.

Meer informatie over ons drijfdek?