Mestpompen

Naast de mestopslag levert PAS Mestopslagsystemen natuurlijk ook alle toebehoren zoals mestpompen.  De mestpompen zijn helemaal afhankelijk van de situatie, soort mest en type opslag.

Wij leveren centrifugaalpompen, wormpompen en dompelpompen om de mest te verpompen naar de opslag.

Centrifugaalpomp versnijdend

Wanneer er behoefte is aan een grote pompcapaciteit, wordt er veelal gekozen voor een centrifugaalpomp. Doordat dit type pomp een beperktere drukopbouw heeft, is de centrifugaalpomp met name geschikt voor het verpompen van mest over (relatief) korte afstand.

Deze pompen zijn niet zelfaanzuigend en hebben mest nodig om te kunnen pompen. Om deze reden worden centrifugaalpompen voornamelijk geplaatst als vaste opstelling in een put of kelder. Door middel van een ‘waaier’ binnen in de pomp wordt de mest naar buiten gedrukt en zo weggepompt

De centrifugaalpompen zijn bestand tegen onbeperkt droogdraaien. De trekker aangedreven pompen zijn ongevoelig voor harde voorwerpen, mits een aftakas met breekbout is gebruikt. Standaard uitgevoerd met gegalvaniseerde wagen.

Tevens zijn de pompen voorzien van een spuitmond die zowel in horizontale als verticale richting versteld kan worden. De pomp wordt inclusief een 90° bocht geleverd.

Verdringerpomp

Een verdringerpomp is zelf aanzuigend. Dit betekent dat de drijfmest kan worden aangezogen door middel van een slang. Dit zorgt er voor dat de verdringerpomp zeer flexibel is het werk is. Daarnaast kan er een erg hoge druk worden behaald aan de perszijde. Dit maakt de verdringerpomp weer geschikt voor de dikkere mest of het verpompen over langere afstanden.

Lobbenpomp

De tractoraangedreven lobbenpompen zijn uitermate geschikt voor het verpompen van mest. Wanneer u op zoek bent naar een eenvoudig verplaatsbare mestpomp, biedt een tractor aangedreven lobbenpomp u de oplossing. De lobbenpompen verpompen de mest door middel van rubberen blokken (lobben).

Wormpomen hebben een langere levensduur dan lobbenpompen. Ze verpompen gemakkelijker hele dikke mest en zijn ook zeer geschikt voor plaatsen waar zeer regelmatig verpompt wordt zoals bij mestscheiders en biogasinstallaties.

Een wormpomp wordt veelal gebruikt voor situaties met een constante en geringe capaciteit van mest verpompen. Bijvoorbeeld aan het voeden van een mestscheider. Met een wormpomp is dit ideaal stuurbaar. Daarnaast kunnen deze pompen een enorm hoge werkdruk opbouwen

Wormpomp

Meer informatie over de mestpompen

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van mestopslag en van PAS mestopslagsystemen?

Bel met één van onze deskundige adviseurs:
0512-582058

Of rechtstreeks met:

  • Berend Jan Woltinge
    06-13353506
  • Jaap Veenstra
    06-22495136
Let's help you!

Vul ons contactformulier in en wij nemen contact met u op